Är allt till salu?

til saluTändsticksområdet i Jönköping har diskuterats och debatterats under vintern och våren. Fastighetsbolaget Brandtornet gjorde i höstas ett utspel om att de vill komplettera och bygga bostäder på området. Kommunen som är fastighetsägare har svarat att de tycker det är intressant och utreder förutsättningarna. Frågan som då uppstår…

 

Är allt till salu om bara frågan ställs?

Är det rimligt att en enskild intressent presenterar ett förslag och sedan får ”förköpsrätt”?

Frågan borde väl vara, ska området sälja eller inte? Om svaret på frågan blir JA, borde då inte fler få möjligheten att vara med i diskussionen och presentera sina idéer för att få ett så brett och genomlyst förslag som möjligt?

Inom de flesta områden tillämpas idag strikta upphandlingsregler för att stat, landsting och kommun inte ska gynna/missgynna en enskild entreprenör eller företag. Hur kan det vara annorlunda i ett fall som detta?

Det är några av alla de frågor som har surrat i mitt huvud sedan paneldebatten på Tändsticksområdet för en dryg månad sedan….

tändsticksområdet

Britt-Marie Börjesgård

Annonser

2 thoughts on “Är allt till salu?

  1. Tanken med bostäder i området vore förödande! Och särskilt den bild som visades i tidningarna, mitt på torget framför Tändsticksmuseet! Nej tack!
    Det som behövs är mer levande ”verksamhet”, affärer, cafeer, restauranger, hantverk av olika slag. Något som liknar Göteborgs Haga? Och varför inte använda torget till vår kära torgverksamhet? Kanske det tom går att använda torget flera dagar i veckan för ex frukt, grönt o blommor?
    Lokalerna som idag hyrs av olika verksamheter ska självklart få finnas kvar, ytterligare hyresgäster ska erbjudas lokaler för egen eller gemensam verksamhet till vettiga priser.
    Jag hoppas att denna skatt till historia inte går om intet med nybyggnationer av olika slag utan att man restaurerar till en nivå som hör därtill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s